Viceministru: Serviciul Curierat Rapid va fi extins  pe întreg teritoriul țării

Viceministru: Serviciul Curierat Rapid va fi extins pe întreg teritoriul țării

Agenda vizitei de lucru a viceministrului Vitalie Ciolac la Taraclia a inclus întrevederi cu conducerea raionului,  conducătorii serviciilor desconcentrate în teritoriu, precum și audiența cetățenilor.

Vitalie Ciolac a informat despre proiectele MTIC, între care, Strategia Naţională “Moldova Digitală 2020”, Serviciul unic pentru apelurile de urgență 112, Programul de dezvoltare a serviciilor poștale.

Viceministrul s-a referit în mod special la extinderea gamei de servicii financiare, lansarea serviciului de transfer bănesc internaţional  între serviciile poştale din Republica Moldova şi Italia, Portugalia, Spania. Ca urmare  cetăţenii au posibilitatea să ridice banii atât în lei, cât şi în euro  la orice  oficiu poştal din țară. Vitalie Ciolac a specificat că Serviciul Curierat Rapid, funcțional în raza mun. Chișinău, va fi extins  pe întreg teritoriul țării, astfel poşta  va asigura distribuirea  rapidă și sigură a oricăror tipuri de trimiteri.

Un interes sporit din partea celor prezenți a trezit implementarea Programului privind tranziţia  de la televiziunea analogică la cea digitală terestră. Vitalie Ciolac a vorbit despre avantajele televiziunii digitale, care va oferi consumatorilor o calitate  mai bună, mai multe programe TV, servicii noi pentru persoane cu necesități speciale .  Discuţia la acest capitol a continuat şi în cadrul vizitei la Studioul local de televiziune.

În finalul vizitei, viceministrul a luat cunoștință de activitatea Biroului de înmatriculare a transportului, Biroului de evidenţă şi documentare a populaţiei şi a Centrului de Poștă Taraclia.

2_taraclia-17.03.2015-2 3_taraclia-17.03.2015-3 4_taraclia-17.03.2015-4

Mihaela Rotari

Share