„ACUM” lansează angajamentele pentru următorii patru ani

„ACUM” lansează angajamentele pentru următorii patru ani

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” desfășoară astăzi evenimentul de lansare a angajamentelor pentru următorii patru ani, transmite Oficial.

La eveniment participă invitați din RM, de peste hotare, membri și susținători ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr”.

În cadrul evenimentului, lidera PAS, Maia Sandu, a menționat că, în prezent, RM se află pe marginea prăpastiei și cei care au dus-o acolo vor să rămână la cârma țării, iar opoziția are alte planuri pentru țară.
„Azi lansăm angajamentele principale pentru următorii 4 ani: să asigurăm venituri mai mari pentru oameni, acces la educație și servicii medicale de calitate, să combatem corupția, să instaurăm statul de drept, să avansăm în procesul de integrare europeană. Sunt câteva scopuri pe care ni le propunem Vom face ordine în fiecare domeniu, instituție, localitate. Vom promova oameni onești, buni, profesioniști care au capacitatea și vor să schimbe lucrurile. Toate acestea le putem face repede mai bine cu sprijinul UE. Vom asigura bunăstarea și vom elibera țara de frică. Vom constitui o societate a libertății și încrederii. Vom scoate de sub influența politică toate organele de forță. Cei care se fac responsabili de șantaj vor răspunde în fața legii. Sunt absolut sigură că toți oamenii onești împărtășesc aceste obiective. Haideți să ne unim cu toții pentru libertate, pentru a pune capăt hoției impuse de oligarhi. Aveți încredere în noi, urmați-ne acum și recăpătați încrederea în ziua de mâine”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a spus că este timpul ca cetățenii acestui stat să decidă cine vrea să vină la guvernare.

„Îmi aduc aminte de nopțile nedormite, de confruntările cu paznicii regimului, de amenințările și teroarea la care suntem supuși, de corturile și cântecele noastre, atunci când am început protestele. Au meritat toate eforturile noastre? Eu zic că da. Nu a fost rutină și deșertăciune. Azi scriem istoria acestei națiuni. Suntem organizați, suntem pregătiți mai bine ca niciodată să înfruntăm această guvernare. Au fraudat alegerile prezidențiale, cele locale, se apropie momentul când nu ei vor decide în țara asta.

Unicul deznodământ al uzurpatorului va fi izolarea acestuia de RM și Europa. Este timpul ca noi să stabilim ce urmează, ce trebuie de făcut, cum și cât timp. Nu am nici o îndoială că după parlamentare, noi vom fi cei care vom stabili ce să facem în țara noastră. Moldova acum este confuză, amețită și speriată, dar stă în picioare pentru că se sprijină pe curajul și ambiția noastră. Aș vrea să privim cu încredere în viitor, acolo unde nimeni niciodată nu va putea confisca statului instituțiile sale, să vedeți o țară în care votul oamenilor este validat, au unde să muncească, să le ajungă bani, au pensii decente.

După 24 februarie vom declara din nou RM o țară liberă. Vom scăpa de jugul lor și fățărnicia lor. Ei sunt puțini, noi mulți. Să fim pregătiți, dedicați pentru a ne lua țara înapoi”, a spus Andrei Năstase.

Mihaela Rotari

Share