Proiectele culturale din RM ar putea fi finanțate de România

Proiectele culturale din RM ar putea fi finanțate de România

Viceministrul Culturii Igor Șarov a avut la 24 martie, curent, o întrevedere cu directorul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) al României, Irina Cios. În cadrul întrevederii părțile au discutat despre posibilitatea finanțării nerambursabile a proiectelor culturale din Republica Moldova.

În acord cu obiectivul AFCN de susținere a relațiilor internaționale ale României programele, proiectele și/sau acțiunile culturale finanțate se pot organiza în țară și/sau străinătate.

Finanțarea se adresează persoanelor fizice autorizate, asociaţiilor, fundaţiilor, instituţiilor publice de cultură, societăţilor comerciale care derulează activităţi culturale și sunt stabilite atât în țară, cât și în afara țării.

AFCN va acorda o atenţie deosebită proiectelor culturale de anvergură, transversale şi integratoare şi va urmări în 2015 ca priorități:

• Susţinerea artei contemporane (măsura în care proiectul se înscrie în promovarea artei contemporane, arta contemporană fiind văzută ca o artă a prezentului, realizată cu mijloace şi teme ale prezentului),

• Încurajarea debutului artistic (măsura în care proiectul oferă oportunităţi de exprimare pentru artiştii aflaţi la debut),

• Încurajarea mobilităţii și intervenţiei culturale (măsura în care proiectul cultural este conceput pentru a putea fi realizat/prezentat şi în alte contexte geografice şi culturale de pe teritoriul României).

Administraţia Fondului Cultural Naţional a lansat, pe 9 martie 2015, sesiunea de finanţare I/2015, destinată susținerii de proiecte culturale, cu derulare în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi 15 noiembrie 2015.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale este cuprinsă în intervalul 09 martie – 07 aprilie 2015. Termenul limită de înscriere a proiectelor: 07 aprilie 2015, ora 17:00.

Pentru mai multe detalii accesați anunțul AFCN.

 

Doina Secrieru

Share