Suprafeţele cu vegetaţie forestieră se vor extinde cu 2500 hectare

Suprafeţele cu vegetaţie forestieră se vor extinde cu 2500 hectare

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a convocat vineri, 4 septembrie, specialiștii din domeniul forestier  pentru a se documenta asupra executării prevederilor Planului naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pentru anii 2014-2018.

Conducătorul administrației publice centrale de mediu a audiat raportul instituţiilor responsabile privind pregătirea lucrărilor de împădurire a terenurilor degradate din  proprietatea publică a unităţilor administrativ teritoriale şi a celor din proprietate privată.

IMG 0660 treiÎn scopul realizării prevederilor Planului naţional, întreprinderile silvice din subordinea Agenţiei „Moldsilva” au identificat terenurile degradate propuse de către Consiliile autorităţilor administraţiei publice locale pentru împădurire în anul 2015 (2500 ha). Sunt finalizate lucrările de ridicare în plan a terenurilor preconizate pentru sădire și împădurire, urmează să fie efectuată analiza solului pe sectoarele preconizate de a fi împădurite cu materialul forestier de reproducere necesar, stabilite speciile de arbori pentru fiecare staţiune în parte. Pentru toamna acestui an pepinierele silvice vor pune la dispoziție 7 mln. de puieți de doi și mai mulți ani și 600 mii puieți de talie înaltă. Activitățile de extindere a pădurilor în Republica Moldova sunt susținute financiar din Fondul Ecologic Național.

 

Maria Roşca

Share