Gherman: Am constatat o creştere a exporturilor către ţările UE, la un an de la semnarea AA

Gherman: Am constatat o creştere a exporturilor către ţările UE, la un an de la semnarea AA

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 23 octombrie, o întrevedere cu Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru comerţ, care efectuează o vizită de două zile la Chişinău.

În cadrul întrevederii, viceprim-ministrul Natalia Gherman a reiterat angajamentul Guvernului de la Chişinău în vederea reformării diverselor domenii în folosul cetăţenilor. „La un an de la implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE am constatat o creştere a exporturilor către ţările UE. Consolidarea capacităţilor instituţionale pentru punerea în aplicare corespunzătoare a Zonei de Comerţ Liber rămâne a fi esenţială pentru actualul executiv”, a declarat oficialul molodvean.

Totodată,  ministrul Natalia Gherman a salutat facilităţile oferite întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova în vederea ajustării la standardele UE.

La rândul său, comisarul european, Cecilia Malmstrom, a reiterat sprijinul Uniunii Europene pentru avansarea procesului de integrare europeană a ţării noastre şi valorificarea la maximum a potenţialului pe care îl oferă Acordul de Asociere RM-UE.

 

Maria Roşca

Share