O delegație a Căilor Ferate din Moldova a participat la Consiliul pentru transport feroviar al CSI

O delegație a Căilor Ferate din Moldova a participat la Consiliul pentru transport feroviar al CSI

În perioada 4 – 5 noiembrie 2015 la Taşkent, Republica Uzbekistan s-a desfăşurat cea de-a 63-a şedinţă a Consiliului pentru transport feroviar al statelor-membre ale Comunităţii Statelor Independente.

La şedinţă au participat membrii Consiliului – şefii administraţiilor de Căi Ferate din Federaţia Rusă, Azerbaidjan, Armenia, Belorusia, Kazahstan, Kirgizia, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ucraina, membrii asociaţi ai Consiliului – şefii administraţiilor de Căi Ferate din Georgia, Letonia, Bulgaria şi Finlanda. De asemenea, la şedinţă au fost prezenți reprezentanţii Căilor Ferate din Lituania, Estonia şi Iran, Comitetul Executiv CSI şi Confederaţia Internaţională a sindicatelor feroviarilor şi constructorilor din domeniul transportului.

Delegaţia Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a fost condusă de directorul general al acestei întreprinderi, dl. Iurie Topală. Şedinţa a fost prezidată de dl Oleg Beloziorov, preşedintele SAD „Căile Ferate din Rusia”.

În cadrul şedinţei plenare a Consiliului s-au făcut bilanţurile activităţii exploataţionale a reţelelor de căi ferate pentru 9 luni ale anului 2015, a decontărilor reciproce între administraţiile feroviare, a inventarierii vagoanelor de marfă şi containerelor, s-a elaborat orarul de mers al trenurilor pentru anii 2015/2016. Au fost aprobate modificări pentru un şir de documente normative: regulile de exploatare şi evidenţă numerică a vagoanelor de marfă proprii, precum şi a deconturilor pentru folosirea vagoanelor de marfă aflate în proprietatea altor state; regulile de deservire tehnică şi reparaţie curentă a vagoanelor – termos, materialului rulant frigorific; regulile de transportare a mărfurilor periculoase pe căi ferate; regulile de transportare a mărfurilor în vrac în vagoane-cisternă şi vagoane buncher pentru transportarea bitumului de petrol; regulamentul de dirijare a itinerarelor traficului feroviar internaţional de călători; dispoziţia cu privire la extinderea termenului de exploatare a vagoanelor de călători, care circulă în traficul internaţional pe reţeaua căilor ferate de ecartament 1520 mm.

Participanții au decis că cea de-a 64-a reuniune a Consiliului se va desfășura în Georgia, la sfîrşitul lunii mai a anului viitor, informează site-ul Cailor Ferate din Moldova.

 

Mihaela Rotari

Share