Procurorul general, Corneliu Gurin, pleacă la Strasbourg. Iată cu ce scop

Procurorul general, Corneliu Gurin, pleacă la Strasbourg. Iată cu ce scop

Procurorul General, Corneliu Gurin, se află în Franţa, unde participă, în perioada 19 – 20 noiembrie, la lucrările celei de-a 10-a şedinţe plenare a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni (CCPE), care se desfăşoară în oraşul Strasbourg.

Genericul reuniunii CCPE din acest an este: „Rolul procurorilor în urmărirea penală”, agenda forului incluzând definitivarea şi adoptarea Opiniei cu privire la rolul procurorilor în urmărirea penală, evaluarea noilor condiţii şi provocări în activitatea organelor de drept, promovarea mecanismelor de asigurare a imparţialităţii şi independenţei sistemelor judiciare din statele membre ale Consiliului Europei.

Pe durata aflării la Strasbourg, Procurorul General al Republicii Moldova va participa la Forumul Mondial pentru Democraţie, reuniune care întruneşte lideri din diverse domenii ale vieţii sociale şi care va aborda problema terorismului care ameninţă securitatea globală. De asemenea, sunt preconizate întrevederi bilaterale cu colegi din procuraturile altor state şi experţi ai Consiliului Europei, urmând a fi discutate diverse aspecte de cooperare şi interes comun.

 

Mihaela Rotari

Share