Platforma DA demarează elaborarea unei liste nominale a unui guvern de încredere populară

Platforma DA demarează elaborarea unei liste nominale a unui guvern de încredere populară

Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (DA)  demarează edificarea unei mișcări politice de alternativă și precizează că Platforma va rămâne în continuare o entitate neafiliată politic.

Consiliul Marii Adunări Naționale, segmentele sociale aderente constată că situația social-politică din Republica Moldova a ajuns în punctul său critic. Statul a fost capturat de o grupare infracțională organizată, instituțiile de drept și de reglementare servesc doar interesele oligarhului Plahotniuc, partidele politice au pierdut contactul cu alegătorii, programele electorale utopice au fost abandonate a doua zi de la încheierea scrutinului. În aceste condiții, Consiliul Marii Adunări Naționale, segmentele sociale aderente consideră că alegerile anticipate parlamentare bat la ușă, acestea ar putea să se desfășoare în chiar primăvara anului 2016”, au declarat reprezentanții organizației.

Ei afirmă că, dând curs Proclamației Marii Adunări Naționale din 6 septembrie, Rezoluției populare din 13 septembrie 2015 care prevăd schimbarea radicală a clasei politice, purced  la edificarea unei mişcări politice de alternativă și a unei liste nominale a unui guvern de încredere populară care să utilizeze instrumentariul specific luptei politice pentru realizarea năzuinţelor poporului Republicii Moldovei exprimate şi aprobate de Marea Adunarea Naţională.

Programul noii mişcării politice și a garniturii de guvernare va avea la bază realizarea revendicărilor Proclamației Marii Adunări Naționale din 6 septembrie 2015, precum și demararea procesului de investigare și tragere la răspundere penală a uzurpatorilor puterii de stat, a beneficiarilor furtului de miliarde și a recuperării prejudiciilor cauzate.

Noua mişcare politică și Garnitura de guvernare emanate de Marea Adunare Naţională, vor fi selectate pe baza principiilor de integritate, profesionalism și transparență.

În același timp, Platforma Civică Demnitate şi Adevăr va rămâne în continuare o entitate neafiliată politic, având menirea să lupte pentru o guvernare transparentă, democratică şi neadmiterea lunecării spre oligarhizare şi corupţie, respectându-se, în același timp, dreptul fiecărui membru la libera alegere.

Consiliul Marii Adunări Naționale, segmentele sociale aderente au decis ca procesul de edificare a noii construcții politice să fie unul transparent, iar candidații care aspiră la funcții de conducere în noua mișcare social-politică, în guvern, pe listele parlamentare și administrației publice locale trebuie să corespundă principiilor integrității și profesionalismului.

Pentru a facilita accesul cetățenilor la procesul de selectare a candidaților, aceștia au elaborat site-ul implicare.md, unde puteți transmite CV-urile personale, propuneri privind modul de edificare a alternativei politice, candidaturi ale persoanelor pe care le vedeți competitive și demne de a ne reprezenta. Facem apel către primari, consilieri, alegători din toate localitățile republicii care corespund cerințelor de integritate și profesionalism să se includă efectiv în noua construcție politică”, au spus reprezentanții CMAN.

De asemenea, ei solicită conaționalilor din diaspora să se organizeze și să desemneze oameni de calitate, competenți și integri în vederea implicării reale a acestora în edificarea alternativei populare, pentru a reuși scoaterea Moldovei din captivitate, repunerea ei pe orbita democrației și a statului de drept.

Mihaela Rotari

Share