Vamă: Tabac pentru narghilea fără acte de proveniență sau origine

Vamă: Tabac pentru narghilea fără acte de proveniență sau origine

Inspectorii Serviciului echipe mobile Nord au depistat în trafic un microbuz ce transporta din Rusia tabac pentru narghilea în cantități comerciale, fără acte de proveniență sau origine. Pentru crearea spațiilor special amenajate în vederea tăinuirii mărfurilor, făptașul riscă să rămână fără autovehicul, anunță Serviciul Vamal.

În apropiere de satul Corlăteni, r. Rîșcani, inspectorii echipelor mobile au tras pe dreapta pentru verificări mijlocul de transport de marca ”Mercedes Sprinter”, înmatriculat în Republica Moldova. Șoferul, un bărbat în vârstă de 37 de ani, transporta pasageri și bagajele acestora pe ruta Federația Rusă – R. Moldova.

Urmare a efectuării controlului vizual al unității de transport, angajații echipelor mobile au decis escortarea microbuzului la terminalul vamal Bălți pentru verificări minuțioase.

Ca rezultat, inspectorii vamali au descoperit, în locuri special amenajate în salonul microbuzului, 90 de cutii de tabac pentru narghilea ”Al Takher” a câte 1 000g fiecare. Marfa era adusă din Federația Rusă și urma să fie comercializată ilegal pe piața autohtonă.

Autoritatea vamală a procedat la reținerea bunurilor și a mijlocului de transport până la definitivarea cazului. Făptașul va fi sancționat conform legislației în vigoare.

Doina Secrieru

Share