Vlad Filat: Cei care au organizat acest scenariu diabolic, habar nu au cât caracter și răbdare am

Vlad Filat: Cei care au organizat acest scenariu diabolic, habar nu au cât caracter și răbdare am

Deputatul Vlad Filat a transmis un nou mesaj presei prin intermediul avocatului său, Igor Popa.

“Mă declar nevinovat. Este un dosar politic având un scenariu diabolic bine gândit cu implicarea instituțiilor statului aflate sub control direct a lui Vlad Plahotniuc. Până acum nu am văzut nici o probă concludentă care să justifice acuzarea cifra imensă de 250 mln. dolari este folosită special pentru a impresiona opinia publică. Nici o dovadă nu a fost adusă și nici nu poate fi”, a spus ex-prim-ministrul.

De asemenea, el a spus că se referă ultima dată la condițiile de detenție, menționând că „dacă s-a ajuns să interzică avocatului poporului și avocaților să aibă acces înseamnă că s-a ajuns prea departe”.

În context Filat a afirmat că i-au fost oferite condiții degradante și doar după presiunea avocaților și opiniei publice i s-a permis repararea celulei din cont propriu. “Iar după ce am declarat greva foamei am fost scos din condiții de carceră unde am fost ținut 6 zile”, a adăugat președintele PLDM.

Deputatul mai afirmă că arestarea sa este un “scenariu diabolic” de preluare a R.Moldova, însă cei care au organizat și implementează habar nu au cât caracter și răbdare are. “Au lovit în mine politic, economic, în mod ticălos – familia. Ce le-a rămas este să mă lichideze fizic, însă nici asta nu îi va salva”, a mai scris Vlad Filat.

Doina Secrieru

Share