Monica Babuc a participat la Forumului Cultural Internațional

În perioada 14-16 decembrie 2015 la Sankt-Petersburg, Federația Rusă, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Forumului Cultural Internațional, care a întrunit circa nouă mii de participanți din peste 40 de țări, anunță Ministerul Culturii.

Ediția din acest an a Forumului a fost dedicată aniversării a 70 de ani de activitate a Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).

Printre cei 36 de miniștri ai Culturii prezenți la eveniment a fost și ministrul în exercițiu al Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc. Pe întreaga durată a evenimentului demnitarul s-a întrevăzut cu omologii săi din mai multe țări prezente la Forum, cu care a purtat discuții privind prioritățile și problemele actuale de dezvoltare a domeniului culturii. Alături de alți oficiali guvernamentali, Monica Babuc a participat la ședințele plenare ale Forumului și la alte festivități solemne, organizate de conducerea țării gazde și UNESCO. De asemenea, la invitația organizatorilor, ministrul Culturii a asistat la câteva evenimente ale unor instituții culturale din Sankt-Petersburg precum deschiderea expoziției dedicate 25 de ani de la includerea obiectelor de patrimoniu din Federația Rusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ceremonia de predare a ștafetei Anului Cinematografiei de către Anul Literaturii, redeschiderea Circului de Stat din Sankt-Peresburg, versnisarea expoziției interactive la Muzeul de Etnografie ș.a

Programul a inclus aproximativ 190 de evenimente care s-au desfășurat în peste 80 de locații din orașul Sankt-Petersburg. Evenimentele au fost divizate în patru fluxuri: afaceri, formale, educaționale și sociale. În total au fost organizate 12 secțiuni, moderate de personalități cunoscute ale domeniul culturii din Federația Rusă.

Forumul Cultural Internațional de la Sankt-Petersburg este o platformă internațională unică pentru întâlniri anuale, dialog deschis și schimb de experiență între experți în domeniul culturii și politicilor culturale, oficiali guvernamentali și oameni de afaceri. Forumul abordează probleme ale lumii moderne și vieții culturale din Rusia.

Doina Secrieru

Share