Ministrul Afacerilor Interne, felicitat de Europol și Interpol

Ministrul Afacerilor Interne, felicitat de Europol și Interpol

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a primit mesaje de felicitare din partea Directorului Oficiului European de Poliţie – Europol, Rob Wainwright, precum și din partea Secretarului General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) – INTERPOL, Jurgen Stock.

Liderul agenţiei poliţieneşti europene în mesajul său a menționat  faptul că „Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene va fi oferi susținere, apreciind  progresele atinse de Ministerul Afacerilor Interne”, Europol devenind un centru important în sprijinul autorității polițienești a Republicii Moldova,  prin oferirea unei platforme pentru schimbul și analiza operațională și operativă privind criminalitatea organizată transfrontalieră.

La rândul său, Secretarului General Jurgen Stock a menționat în mesajul său: „INTERPOL va acorda sprijinul necesar Poliţiei din Republica Moldova în vederea combaterii tuturor formelor de criminalitate. Salut progresul obținut în alinierea activităţii poliţieneşti la cele mai înalte standarde internaționale. Republica Moldova este un exemplu pentru ţările din regiune în ceea ce priveşte utilizarea platformei globale poliţieneşti securizate, instrumentelor şi serviciilor oferite de OIPC”.

 

Maria Roșca

Share