Haine, încălțăminte și bijuterii – aduse ilegal în R.Moldova

Haine, încălțăminte și bijuterii – aduse ilegal în R.Moldova

În ultimele 24 ore, inspectorii postului vamal Cahul (rutier) au contracarat două tentative de contrabandă cu bunuri de larg consum, în cantități comerciale. Loturile de mărfuri au fost ascunse în vederea sustragerii de la controlul vamal. Autoritatea vamală a sancționat șoferii cu amenzi contravenționale în valoare totală de 6000 lei, potrivit unui comunicat de presă.

Primul caz a fost înregistrat la pista de control a postului vamal Cahul (auto) când, pentru efectuarea controlului de rigoare, s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul unei unităţi de transport de model ’’Chrysler Grand Voyager’’, înmatriculat în Bulgaria.

Conform procedurii legale, colaboratorii vamali i-au înmânat şoferului declaraţia vamală pentru a indica mărfurile deţinute şi transportate.

În urma efectuării controlului fizic al unității de transport, angajații vamali au depistat un lot impunător de marfă, printre care atît îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru bărbaţi şi femei în asortiment, cît şi articole din bijuterie, parfumuri în cantități comerciale. Marfa nu a fost declarată conform prevederilor legale, valoarea de piaţă a acesteia fiind estimată la zeci de mii de lei.

În cel de-al doilea caz, la intrare în Republica Moldova prin același post vamal, s-a prezentat la scurt timp un cetățean moldovean la volanul unei unităţi de transport ’’Mercedes Sprinter’’, înmatriculat în străinătate. Conducătorul auto se deplasa din Turcia în Republica Moldova.

În baza anlizei indicatorilor de risc, inspectorii vamali au dispus efectuarea unui control fizic minuțios asupra unității de transport. Ca rezultat, au fost depistate peste 100 articole vestimentare, nedeclarate organului vamal.  Astfel, persoana menţionată a încercat să transporte illicit marfă, a cărei valoare pe piaţă se estimează la  mii de lei.

Pentru contravențiile comise, pe numele făptașilor au fost întocmite procese verbale conform art. 287 – Cod Contravențional al Republicii Moldova, cu achitarea unei amenzi în valoare totală de 6 000 lei. Mărfurile au fost reținute în vedere confiscării.

20160405_131847 20160405_132306 20160405_132459 20160405_132519

Miheala Rotari

Share