Activităţi instructiv-metodice în cadrul Birourilor Vamale Bender, Leuşeni şi Ungheni

Activităţi instructiv-metodice în cadrul Birourilor Vamale Bender, Leuşeni şi Ungheni

Crearea unui corp profesionist şi motivat de angajaţi, capabil să asigure realizarea obiectivelor prioritare ale sistemului vamal constituie unul dintre obiectivele cheie ale instituţiei.

Cursurile  periodice de instruire cât şi activităţile practice desfăşurate în cadrul Birourilor vamale constituie unul din pilonii de bază în racordarea activităţii vamale la standardele internaţionale.

În perioada 5 – 8 aprilie, Direcţia organizarea serviciului intern şi instruire specială în comun cu Direcția dezvoltare profesională a colaboratorilor vamali au  organizat  activităţi instructiv-metodice. Activitatea de instruire s-a desfăşurat în cadrul Birourilor Vamale Bender, Leuşeni şi Ungheni, potrivit unui comunicat de presă.

Îmbrăcaţi la patru ace, în uniformă de primăvară, inspectorii vamali au participat la sesiunile de instruire specială, organizată cu scopul efectuării instrucțiunii de front.

În cadrul activității au mai fost abordate tematici referitoare la disciplina de serviciu, modul de menţinere a ordinii interioare, sistemul de apărare împotriva incendiilor, organizarea şi exercitarea atribuţiilor de serviciu etc.

Activiţăţile de instruire sunt evenimente care se desfăşoară periodic în cadrul tuturor subdiviziunilor vamale  şi constituie una din activităţile disciplinare de bază a instituţiei vamale.

Instruirea în domeniu va continua și pentru inspectorii din birourile vamale Bălți, Bender, Chișinău și Cahul.

dsc_0008 dsc_0012 dsc_0038 dsc_0039 dsc_0065 dsc_0075 dsc_0079

Mihaela Rotari

Share