Fondul bibliotecar al Penitenciarului nr. 13 – completat cu 70 de volume de literatură juridică

Fondul bibliotecar al Penitenciarului nr. 13 – completat cu 70 de volume de literatură juridică

Persoanele care îşi ispăşesc pedeapsa în Penitenciarul nr.13 din capitală vor avea acces la mai multă literatură juridică, potrivit unui comunicat emis de Secţia relaţii publice şi mass-media al DIP.

 Din suma de bani alocată instituţiei de detenţie din bugetul de stat pentru anul 2016, fondul bibliotecar al acestuia a fost completat cu 70 de volume de literatură juridică actualizată. Totodată, instituţia de detenţie fiind abonată şi la 13 ediţii periodice de ziare şi reviste, potrivit Secţiei relaţii publice şi mass-media al DIP.

 Astfel, toţi deţinuţii interesaţi de literatura juridică vor avea posibilitatea să meargă în biblioteca instituţiei de detenţie să studieze legislaţia în vigoare şi să-şi cunoască drepturile. 

Din cărţi, deţinuţii vor avea posibilitatea să se informeze, astfel încît, să fie pregătiţi pentru o reintegrare reuşită în societate. 

De menţionat că, completarea fondului bibliotecar al instituţiilor de detenţie din ţară se efectuează anual, biblioteca penitenciarului fiind locul unde se realizează educaţia permanentă a persoanelor private de libertate iar lectura sistematică şi îndrumarea corectă a deţinuţilor îi ajută să-şi lărgească orizontul intelectual şi cel spiritual. 

Notă DIP: La moment, fondul de literatură juridică al Penitenciarului nr.13-Chişinău dispune de 213 volume de literatură juridică.

1_38

 

Maria Roșca

Share