Directorul CFM a primit o diplomă de onoare în Kîrgîzstan

Directorul CFM a primit o diplomă de onoare în Kîrgîzstan

Directorul General al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, a participat, în perioada 25-29 aprilie a.c. la cea de-a XXXI-a Conferință a directorilor generali ai căilor ferate membre OCCF, care s-a desfășurat în orașul Cholpon-Ata, Republica Kîrgîzstan, potrivit unui comunicat.

În cadrul conferinței au fost discutate mai multe subiecte, inclusiv rezultatul activității Organizației pentru Cooperare a Căilor Ferate privind transportul de mărfuri și pasageri, infrastructură și material rulant, rezultatele activității grupului de lucru permanent al OCCF pe subiecte financiare și decontări, raportul privind activitatea OCCF, programul de lucru pentru anii următori, precum și pregătirile pentru Conferința Internațională pentru adoptarea Convenției privind traficul feroviar internațional direct etc.

Un alt subiect de importanță abordat în cadrul Conferinței îl constituie mecanismul de reîntoarcere reciprocă a datoriilor.

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființarea Organizației pentru Cooperare a Căilor Ferate, Directorului general al CFM, Iurii Topala, i-a fost înmânată Diploma de onoare pentru contribuția pe care a adus-o la progresul OCCF.

Potrivit serviciului de presă al CFM, Organizația pentru Cooperare a Căilor Ferate este formată din 28 de țări membre, printre care și Republica Moldova, România, Ucraina.

Mihaela Rotari

Share