Șeful IGP l-a invitat pe secretarul general al INTERPOL să efectueze o vizită de lucru la Chișinău

Șeful IGP l-a invitat pe secretarul general al INTERPOL să efectueze o vizită de lucru la Chișinău

În contextul participării delegației Republicii Moldova în cadrul celei de-a 44-a Conferință Regională Europenă INTERPOL, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a avut întrevedere bilaterală cu Secretarul General al INTERPOL, dl  Jürgen Stock, potrivit unui comunicat.

În debutul întîlnirii, cei doi oficiali au apreciat drept excelentă colaborarea între poliția moldovenească și INTERPOL, în special, domeniul de prevenire şi combatere a infracţiunilor de criminalitate transfrontalieră și căutarea infractorilor.

Șeful poliției a accentuat importanța cooperării cu forul polițienesc suprem, declarînd: “Sprijinul acordat de INTERPOL de-a lungul timpului a contribuit la întărirea relaţiilor de cooperare ale Poliţiei Republicii Moldova cu autorităţile de aplicare a legii din întreaga lume, contribuind totodată la perfecţionarea capacităților investigativ-operaționale ale poliției, prin sprijinirea directă a subdiviziunilor poliției, precum și participării ofițerilor operativi în cadrul activităților investigative sub egida Organizației”.

La rîndul său, Secretarul General Jürgen Stock a adus mulțumiri poliției din Republica Moldova pentru suportul considerabil în ceea ce privește securitatea în regiune, accentuînd că Republica Moldova este unul din cei mai dinamici și activi membri ai INTERPOL.

“Datele de care dispunem, arată clar că Republica Moldova este un exemplu pentru regiune, fiind în topul țărilor care folosesc la scară largă instrumentele și serviciile oferite de către Organizație, în special, bazele de date ale INTERPOL. Țara Dumneavoastră, fiind atît un mare utilizator al informației, cît un valoros contribuitor al fluxului informațional. Pe acestă cale vă felicit și vă mulțumesc“, a declarat Stock.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte legate de reforma poliției, ultimele evoluții prin care trece poliția la etapa actuală, totodată,fiind trecute în revistă succesele obținute în combaterea criminalității. Un subiect aparte l-a constituit implementarea Strategiei de dezvoltare a poliției pentru anii 2016-2020, recent aprobată de Guvernul Republicii Moldova.

“Aveți obiective foarte ambițioase în scopul creării unui serviciu polițienesc modern. INTERPOL va evalua Strategia de dezvoltare a poliției și va acorda suportul necesar implementării acesteia prin prisma activităților Organizației”, a subliniat Secretarul General la finele întrevederii bilaterale.

Oficialii au reiterat importanța menținerii unui dialog cît mai eficient, realizat printr-un schimb de informații operative, organizarea operațiunilor comune și alte activități menite să asigure securitatea regională și globală.

La finele întâlnirii, șeful IGP, Alexandru Pînzari, a extins domnului Stock, invitația de a efectua o vizită de lucru la Chișinău.

i2 i

 

Mihaela Rotari

Share