Reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră au avut întrevederi de lucru cu omologii din Republica Letonă și Ucraina

Reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră au avut întrevederi de lucru cu omologii din Republica Letonă și Ucraina

În decursul săptămânii trecute reprezentanții Departamentului Poliției de Frontieră au avut două întrevederi de lucru cu omologii din cadrul autorităților de frontieră din Republica Letonă și Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, în perioada 30 mai – 01 iunie 2016, Departamentul Poliției de Frontieră a găzduit reuniunea de lucru a polițiștilor de frontieră moldoveni și letoni, care a vizat tematica dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul programelor și proiectelor de asistență externă. În cadrul întrevederii părțile au realizat un schimb de experiență în atragerea asistenței externe în perioada anilor 2015-2016, discuția fiind focusată în special pe etapa actuală de implementare a proiectelor de asistență, precum și în perspectiva de identificare și dezvoltare a propunerilor noi de proiecte, care reprezintă interes reciproc pentru ambele autorități de frontieră.

Întrevederea cu omologii din Ucraina s-a axat pe prezentarea și analiza proiectelor acceptate pentru finanțare în decursul anului curent, inclusiv examinarea ideilor noi eligibile pentru dezvoltare și înaintare spre examinare către Comisia Europeană până la finele anului 2016, în cadrul Inițiativei privind managementul integrat al frontierei a Parteneriatului Estic (MIF a PaE).
Totodată, au fost abordate unele momente organizatorice în contextul desfășurării în perioada 15-16 iunie 2016, în orașul Chișinău, a ședinței nr. 14 a Panelului privind MIF a PaE. De menționat că la ședința vizată în calitate de observator a luat parte expertul Misiunii EUBAM, dl Bruno Hedermann, care a venit cu recomandări pe marginea subiectelor abordate în cadrul întrevederii.

În cadrul ambelor întrevederi experții au reiterat necesitatea dezvoltării relațiilor de cooperare, fiind convenit asupra intensificării schimbului reciproc de informații și bune practici în domeniul identificării și valorificării asistenței externe.

Doina Secrieru

Share