Ministrul Zubcu se află într-o vizită oficială la Roma

Ministrul Zubcu se află într-o vizită oficială la Roma

În perioada 06-09 iunie curent, Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, Viceministrul MTS, Ivan Florean se află într-o vizită oficială la Roma, Republica Italiană.

Potrivit MTS, scopul vizitei constă, în inițierea și intensificarea cooperării bilaterale în domeniul sportului prin facilitarea schimbului de experiență, atît în vederea extinderii activităților comune, precum și în vederea soluționării problemelor de interes comun.

În cadrul întrevederii cu deputatul Andrea Causin, Ministrul a subliniat că, ,, Republica Italiană joacă un rol important în modernizarea şi integrarea europeană a Republicii Moldova, consider importantă deschiderea a noi platforme de colaborare. Pentru RM este importantă experienţa politicilor şi mecanismelor de activitate în domeniul sportului şi sectorul de tineret,,.

Andrea Causin a menţionat că, ,,Italia va acorda suport si sprijin în dezvoltarea sportului de masă, inclusiv integrarea persoanelor cu dezabilităţi şi a tuturor categoriilor de vârstă,,.

MTS menționează că, în cadrul vizitei la Roma, Ministrul Victor Zubcu are stabilite mai multe întrevederi cu reprezentanți de nivel înalt ai autorităților publice centrale, responsabili de domeniul sportului și tineretului, în vederea promovării și facilitării cooperării juridice bilaterale.

Doina Secrieru

Share