Campania de informare „Prevenim violenţa prin artă” desfășurată în mai multe localități

Campania de informare „Prevenim violenţa prin artă” desfășurată în mai multe localități

În perioada 15 mai – 26 iunie, curent Inspectoratul General al Poliţiei în parteneriat cu reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti Promo-LEX a demarat Campania de informare cu genericul „Prevenim violenţa prin artă” în cadrul căreia au fost desfăşurate activităţi de informare şi sensibilizare a cetăţenilor din 12 localităţi din ţară (Zubreşti, Cojuşna, r-l Străşeni; Călineşti, Albineţ, r-l Făleşti; Cotiujenii Mari, Oliţcani , r-l Şoldăneşti;  Pepeni, Copăceni, r-l Sîngerei; Chetrosu, Bulboaca, r-ul Anenii Noi; Taraclia, Căinari, r-ul Căuşeni, pe domeniul violenţei în familie. Despre aceasta se anunță într-un comunicat al IGP.

Totodată, angajaţii Secţiei Prevenire a Direcţiei Generale Securitate Publică a IGP au fost prezenţi cu Centrul Mobil de Prevenire şi Informare al Poliţiei, prin intermediul căruia, circa 2000 de cetăţeni au fost informaţi despre mecanismele de aplicare a legislaţiei cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie, rolul şi sarcinile instituţiilor responsabile de asigurarea ordinii şi securităţii publice, de raportare a cazurilor de violenţă în bază de gen şi referirea victimelor către autorităţile competente de soluţionare a acestora.

De asemenea, participanţilor la activităţi le-au fost distribuite circa 4000 pliante cu materiale informative şi recomandări utile, referitor la pericolul şi consecinţele cazurilor de violenţă, precum şi serviciile de care pot beneficia în caz de necesitate, atît victimele cît şi agresorii.

În cadrul întîlnirilor cetăţenii le-au fost acordate asistenţă şi consultanţă pe domeniul violenţei în familie, manifestînd interesul faţă de mesajele transmise, avînd un dialog constructiv şi interactiv cu poliţiştii, pe temele abordate.

În această ordine de idei, activităţile desfăşurate au contribuit la promovarea valorilor familiei în cadrul societăţii, precum şi informarea potenţialelor victime ale violenţei în familie, privind drepturile sale prevăzute de legislaţie, prin acordarea consultaţiilor juridice, despre modalităţile de obţinere a ordonanţei de protecţie dar şi atragere la răspundere a agresorilor.

La fel, au fost prezentate spoturi anti-violenţă, galerie de fotografii “Prevenim violenţa prin artă” astfel, fiind transmis mesajul anti-violenţă şi promovarea unui mod de viaţă fără violenţă şi abuz.

Inspectoratul General al Poliţiei continuă acţiunile de prevenire a cazurilor de violenţă în familie şi recomandă cetăţenilor să aleagă familia fericită fără violenţă.

Doina Secrieru

Share