Campion german: „Este important ca Republica Moldova să aibă curaj în promovarea biatlonului”

Campion german: „Este important ca Republica Moldova să aibă curaj în promovarea biatlonului”

Ministrul Tineretului și Sportului Victor Zubcu  a avut o întrevedere cu biatlonistul german Sven Fischer , multiplu campion olimpic. Dialogul purtat s-a referit la dezvoltarea  ramurii de biatlon din Republica Moldova cît și la provocările care există la nivel global, astfel Sven Fischer  a apreciat prestația sportivilor moldoveni care pe parcursul timpului au arătat rezultate în biatlon, totodată a dat asigurări  precum că va susține dezvoltarea ramurii date.

 “Chiar și în condițiile unui dezavantaj a condițiilor geografice și climaterice, un  volum important pentru pregătirea și participarea sportivilor pot fi realizate în condiții de vară, ca de exemplu biatlon pe role, este important ca Republica Moldova  să aibă curaj în promovarea biatlonului” a menționat Sven Fischer.

Biatlonistul german  este medaliat cu aur de 4 ori la Jocurile Olimpice, de 2 ori cu argint și de 7 ori campion mondial. Astfel, se află pe locul 3 în privința numărului mare de medalii obţinute la biatlon din toate timpurile.

Părțile au discutat despre rolul sportului în dezvoltarea societății moderne și despre posibilitatea sportivilor noștri de a efectua stagii în Germania. De asemenea, fostul mare campion german  s-a oferit să organizeze deplasări de serviciu ale antrenorilor germani în ţara noastră cit și o contribuție în formarea tinerilor sportivi moldoveni. “Pentru Republica Moldova este important suportul marilor campioni care nu sunt doar simpli  formatori de opinii în comunitatea biatloniștilor dar sunt oameni în jurul cărora se construiesc școli mondiale, prietenia și suportul lor vine să întărească și mai mult viziunea precum că Republica Moldova trebuie să fie un jucător activ în sporturile de iarnă, iar biatlonul ar fi un model” a spus Victor Zubcu.

Vizita lui Sven Fischer la Chișinău este datorată  participării la Congresul Internaţional al Federaţiei de Biatlon care are loc în premieră în Republica Moldova. Ediția a XII-a a Congresului IBU se desfășoară în mun. Chișinău, în perioada 01-04 septembrie 2016. Peste 300 de participanți din 51 de țări ne vor onora cu prezența.

Cel mai semnificativ rezultat din istorie este locul I, ocupat de Natalia  Levchenkova la Campionatul Europei de Biatlon, ediția 2008. Republica Moldova este reprezentată regulat la cele mai importante evenimente, Jocurile Olimpice de Iarnă, Campionatele Mondiale.

b1

Mihaela Rotari

Share