Iată ce riscă Andrei Donică pentru găleata cu lapte aruncată în ministrul Finanțelor!

Iată ce riscă Andrei Donică pentru găleata cu lapte aruncată în ministrul Finanțelor!

Poliția Capitalei s-a autosesizat ca urmare a incidentului care a avut loc lA 30 septembrie  2016, la intersecția str. Alexandr Pușkin cu bd.Ștefan cel Mare, cînd cetățeanul Donica Andrei a exercitat un act de huliganism asupra unei persoane care are statut de demnitar al statului, este vorba de Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și a dispus măsurile legale care se impun în astfel de situații.

Totodată, a fost informată și Procuratura sectorului Biucani, care a dispus inițierea unei cauze penale pentru huliganism.

În acest context, polițiștii au desfășurat acțiuni specifice de investigații, inclusiv acțiuni pentru a-l găsi pe autorul infracțiunii, care imediat după comiterea actului, a fugit de la locul faptei. Acesta a fost reținut ulterior pe un termen de 72 de ore.

Potrivit informațiilor deținute de polițiști, bănuitul nu este  la prima abatere de la lege, anterior fiind reținut și cercetat penal pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari, confecționarea, deținerea și vînzarea ștampilelor sau sigiliilor false. „Avînd în vedere anumite semnalmente legate de starea bănuitului în timpul și după comiterea infracțiunii, polițiștii i-au solicitat să accepte o testare narcologică, lucru pe care acesta l-a refuzat”, spune poliția.

Actualmente Poliția Capitalei investighează toate circumstanțele actului de huliganism în cadrul cauzei penale inițiate.

Bănuitul reținut în acest caz , riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 lei la 14000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

Amintim că, vineri-seară, Andrei Donică a aruncat o găleată cu lapte în ministrul Finanțelor, chiar în fața Guvernului.

Doina Secrieru

 

Share