Prima autoritate publică din RM care a reuşit să implementeze un Sistem de Management al Calităţii

Prima autoritate publică din RM care a reuşit să implementeze un Sistem de Management al Calităţii

Serviciul Vamal a fost recertificat conform standardului ISO 9001:2008 în domeniul  Managementului Calităţii. Reconfirmarea calității serviciilor prestate de către autoritatea vamală este rezultatul misiunii de recertificare, efectuată de la începutul lunii curente de către o echipă de auditori externi, potrivit unui comunicat de presă.

De menţionat că, Serviciul Vamal este  prima autoritate publică din Republica Moldova care a reuşit să implementeze un Sistem de Management al Calităţii, ceea ce este în corelare cu obiectivele Programului de reformare a serviciilor publice, aprobat de Guvern. Astfel, primul Certificat conform Standardului ISO 9001:2008 a fost oferit Serviciului Vamal în decembrie 2013, iar astăzi, după o perioadă de trei ani, Serviciul Vamal a demonstrat un nivelul mult mai avansat de implementare a cerinţelor standardului şi respectiv al calităţii serviciilor oferite mediului de afaceri şi cetăţenilor.

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a menţionat că, în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, Sistemul de Management al Calităţii constituie un argument forte de credibilitate şi apropiere de standardele internaţionale. ”Noi vom continua să adoptăm cele mai moderne concepte de management și să le integrăm în cultura organizațională a Serviciului Vamal, astfel încât cei care interacționează cu Vama să poată sesiza  calitatea serviciilor prestate.”, a mai declarat Vitalie Vrabie.

Misiunea de audit a fost efectuată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC), membră a Reţelei Internaţionale de Certificare IQNet (International Certification Network).  Conducătorul echipei de audit, Eugen Neacşu a menționat că recertificarea ISO reprezintă o etapă mai avansată de modernizare a sistemului vamal şi a felicitat conducerea Serviciului Vamal pentru succesul reformelor promovate.

iso_2

Doina Secrieru

Share