Democrații și-au făcut șorțuri la comandă. Află motivul!

Democrații și-au făcut șorțuri la comandă. Află motivul!

Liderii Partidului Democrat au marcat Hramul orașului Hîncești, de sărbătoarea sfinților arhangheli Mihail și Gavriil, în cadrul unei acțuni simbolice.  Vicepreședintele PDM, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, împreună cu colegii din localitate și-au pus șorțuri cu trei trandafiri și au împărțit de mâncare oamenilor nevoiași din Hîncești. În acest fel, de hramul orașului s-a bucurat toată lumea, chiar și cei mai săraci sau bătrâni. Iar PDM a prezentat unul dintre noutățile campaniei sale electorale – „ȘORȚUL PENTRU FAMILIE” și a excplicat semnificația lui. 

Igor Corman a remarcat că la Hîncești s-a făcut resimțită o adevărată atmosferă de familie și a transmis un mesaj de îndemn pentru oameni să fie alături unii de alții și să încerce să-i ajute pe cei mai nevoiași. ”Felicit primăria din Hîncești pentru acest eveniment organizat cu ocazia Hramului orașului. Este bine ca la astfel de ocazii să fim alături de unii de alții și să încercăm să-i ajutăm pe cei mai nevoiași. Aș vrea fiecare comunitate locală din Moldova, indiferent de culoarea politică a primarului, să facă mai mult pentru cetățenii lipsiți de posibilități”, a spus democratul Igor Corman.

Igor Corman a explicat gestul democraților de a purta șorțuri. ”PDM are un mesaj direct și clar pentru femeile din Moldova. Pentru noi, egalitatea între bărbați și femei este un lucru foarte important. Și prin acest mod am ales să arătăm atitudinea noastră și respectul față de femei. Acest șorț este și un element al unității familiilor, când mama, tata, copiii, buneii sunt toți reuniți în jurul mesei”, a explicat vicepreședintele PDM.

Mesajul a fost apreciat de către hînceșteni, care au salutat acțiunile de susținere a familiilor și de protejare a celor nevoiași. “Vrem, pe lângă pensii și salarii, să vedem și respect față de femei, care stau la temelia familiilor”, a spus o vârstnică prezentă la acțiunea de caritate.

”Oamenii au venit aici pentru a fi împreună, iar noi am venit să împărtășim cu ei această bucurie. A fi alături de oameni este întotdeauna acel lucru ce ne dă puterea să mergem mai departe”,  a adăugat primarul orașului Hîncești, Alexandru Botnari.

Mihaela Rotari

 

Share