Analist politic: „Aceste procese, legate de referendumul din Chișinău, trebuie duse până la capăt”

Analist politic: „Aceste procese, legate de referendumul din Chișinău, trebuie duse până la capăt”

Valeriu Ostalep, directorul Institutului de Studii Diplomatice Politice și Securitate și analist politic, consideră că referendumul, inițiat de către PSRM, pentru demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă, e indispensabil pentru toți locuitorii capitalei.

Contactat de OFICIAL, pentru a afla opinia sa vizavi de perspectivele referendumului în contextul actualelor evenimente politice, Valeriu Ostalep a declarat că, indiferent de direcția procesului penal, „aceste procese, legate de referendum, trebuie duse până la capăt”.

„Interesul politic și rațional al tuturor dictează necesitatea de a ne izbăvi de acest individ din fruntea capitalei. Din aceste considerente, însăși procesul penal nu înseamnă automat că Dorin Chirtoacă nu mai este primar. Cât aceasta va dura? De asemenea, nimeni aceasta nu poate să cunoască”, a conchis analistul.

În context, Ostalep a menționat că procesul penal privind primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, ar putea să se desfășoare într-un interval mare de timp. „Socialiștii când au pornit acest referendum nu cunoșteau și nici astăzi nu cunosc rezultatele anchetei, fiindcă totul se decide în judecată. În general, procesul penal durează cu anii – în unele cazuri. Eu nu știu ce vom mai afla despre Dorin Chirtoacă – doar că mai multe dosare pot fi în urmă, ceea ce – e și normal după ce a făcut el”, a declarat analistul politic.

În același timp, analistul a afirmat că, odată cu desfășurarea referendumului, procesul penal „o să aibă accentele sale”. „În calitate de cetățean, eu cred că aceste procese, legate de referendum, trebuie duse până la capăt. Din punct de vedere al interesului orașului, cred că referendumul va avea loc și va fi pozitiv pentru noi. În paralel, procesul penal al lui Chirtoacă o să aibă accentele sale și vom vedea sfârșitul lor în instanță”, a precizat Valeriu Ostalep.

Mihaela Conovali

Share