Ex-ministrul Grama a revenit! Uite ce a publicat astăzi pe blogul său!

Ex-ministrul Grama a revenit! Uite ce a publicat astăzi pe blogul său!

Ex-ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a revenit la activitatea de blogger, după o pauză de mai multe luni.

„Decanter,  Mundus Vini, IWCB și așa mai departe – sunt doar câteva concursuri din zecile la care participă anual companiile noastre vinicole, după care toți se laudă ca au luat aur, argint și mai știi ce recomandări…” – despre aceasta scrie ex-ministrul în postarea publicată astăzi pe www.blacksoil.mmd.

 Grama adaugă că poate înțelege când o companie tânără sau care abia a apărut pe piață și participă la concursuri pentru a se afirma sau a arăta posibilitățile vinificatorului. „Dar nu înțeleg companiile cu tradiții care strâng ” fier uzat ” în colecție și după – se laudă că nuștiu ce și nuștiu unde a primit ceva”, a mai spus el.

Fostul demnitar mai spune că la începutul anilor 2000 concursurile prezentau un sens și ajutau companiile să se promoveze și să vândă. „Cu trecerea anilor aceste competiții și-au pierdut influența și acum noi ne ocupăm cu strânsul zurzulelilor”, a precizat el.

Eduard Grama a menționat că în fiecare lună vedem pe rețelele de socializare „autolăudare” și „autoafirmări”, dar nici unul nu zice ce vânzări a adus companiei medalia respectivă sau care a fost efectul concursului.

 „Vă zic eu: zero !

Consumatorul nu atrage atenție la stickerele de pe sticlă, pentru că nici nu știe cei asta și cu ce se mănâncă. Consumatorul dorește recomandări din partea prietenilor și a vecinilor. Ca să moară capra vecinului – asta-i în sânge, dar și să gust din laptele caprei până la moarte și încă și “ nașaru ” – asta tot îi în sânge.

 Și din motivul dat, puneți capra la poartă și savurați plăcerea!”, a mai spus Grama pe blog.

Doina Secrieru

Share