AGEPI marchează 25 de ani de la fondare. Află cum va fi sărbătorit acest sfert de veac!

AGEPI marchează 25 de ani de la fondare. Află cum va fi sărbătorit acest sfert de veac!

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) celebrează 25 de ani de la fondare.

Directoarea AGEPI, Lilia Bolocan, a menționat că, în acest sfert de veac, mulți oameni s-au implicat pentru a crea un sistem de proprietate intelectuală viabil.

„Mulți oameni au investit eforturi și profesionalism, pentru a construi un sistem național de proprietate intelectuală viabil, care să ofere siguranța solicitanților, ușor aplicabil, construit pe un sistem legal flexibil și adaptabil la cerințele globale. Toate acestea le-am reușit, grație partenerilor din interiorul țării, din instituțiile publice, pe segmentul de aplicare a drepturilor de autor, dar și partenerilor din afara țării. Timp de 2 zile vom avea mai multe activități. Astăzi, la orele 10:00 vom deschide Conferința Regională dedicată drepturilor de autor, la 18:00 vom avea un concert dedicat celor 25 de ani de la fondare a AGEPI. Mâine vom continua cu Conferința Regională și invităm pe toți să sărbătorim împreună acest sfert de veac al AGEPI”, a spus Lilia Bolocan.

Directorul unuia dintre departamentele Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, Giovanni Napolitano,  a spus că OMPI susține eforturile schimbării în legislație a proprietății intelectuale.

Mihaily Ficsor, expert internațional în domeniul drepturilor de autor, a spus că „este deja a 15 oară când vine în R. Moldova și în această perioadă Agenția a cunoscut o evoluție și dezvoltare fructuoasă”. „Felicit AGEPI cu aniversarea celor 25 de ani, nu a fost o perioadă ușoară și am observat dinamica de cooperare din această perioadă”, a adăugat el.

Mihaela Rotari

Share