Grupul de lucru privind UTA Găgăuzia, întrunit! Candu: Trebuie atrasă mai multă atenție, nu numai în context legal

Grupul de lucru privind UTA Găgăuzia, întrunit! Candu: Trebuie atrasă mai multă atenție, nu numai în context legal

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității Unității Teritorial Autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale R. Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia s-a întrunit, astăzi, în ședință, transmite Oficial.

În debutul ședinței, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că grupul de lucru a stabilit câteva priorități și acestea vor fi discutate.

„Am făcut câteva schimbări în Grupul nostru de lucru pentru a ridica statutul acestuia. Domnul Vladimir Vitiuc va fi membru și va coordona multe dintre activități. Vom avea astfel mai mult timp pentru subiectele din cadrul grupului. Mulțumesc colegilor pentru efortul depus. Am stabilit câteva priorități pentru a fi discutate în cadrul grupului unde trebuie atrasă mai multă atenție, nu numai în context legal, dar și în toate aspectele”, a spus Andrian Candu.

La rândul lor, reprezentanții grupului de lucru din Găgăuzia au mulțumit autorităților și au menționat că trebuie să există o metodă pentru ca și deputații din Adunarea Populară să poată participa la aceste discuții.

Doina Secrieru

Share