Asociația „UNIREA –ODIP”: La 19 noiembrie stăm acasă

Asociația „UNIREA –ODIP”: La 19 noiembrie stăm acasă

Unioniștii din R. Moldova consideră că inițierea Referendumului local de demitere a primarului general suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, este unul ilegal și îndeamnă cetățenii să-l boicoteze.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Asociației Obștești „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a informat că, în acest sens, vor fi demarate 3 campanii de sensibilizare și informare a populației.

„Vom reacționa dur împotriva acestui Referendum și socialiștilor. Nu au reușit în trecut să pună mâna pe Chișinău și s-au gândit că acum vor putea. Îndemnăm toți cetățenii să nu participe la acest Referendum și să nu voteze. Anunțăm că demarăm 3 campanii importante pentru a informa și sensibiliza populația. Îndemnăm oamenii care nu sfidează legea să nu participe la acest Referendum”, a spus Vlad Bilețchi.

Totodată, președintele Mișcării Unioniste „Sfatul Țării – 2”, scriitorul Nicolae Dabija, susține poziția AO „UNIREA-ODIP”.

„Primarul stă acum în arest la domiciliu pentru a nu „strica” alți primari, din Bălți, Orhei, Taraclia, etc.,cu bunăvoința acestuia. Dorin Chirtoacă a meritat să fie reținut pentru că a făcut din Chișinău o capitală europeană, pentru că a reparat artere de străzi vechi, bulevardul Ștefan cel Mare, scara cu cascade, a reparat școli, grădinițe, pentru că a umplut orașul de flori și voie bună. Vă îndemnăm ca la 19 noiembrie să stăm la casele noastre și doar dușmanii și trădătorii neamului nostru să se prezinte la acest Referendum”, a spus Nicolae Dabija.

Mihaela Rotari

Share