Show umoristic la Penitenciarul de la Rusca (foto)

Show umoristic la Penitenciarul de la Rusca (foto)

Deținutele aflate în custodia Penitenciarul nr.7-Rusca continuă să uimească prin talent și ingineozitate. Astăzi, 3 noiembrie 2017, preluând ștafeta de la Penitenciarul nr.15-Cricova, acestea au pregătit un program  artistic în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Naţional Interpenitenciar „Evantai Cultural” cu genericul „În lumea parodiilor”.

Showul umoristic, care a cuprins dansuri, scenete și cântece, a răpit pentru mai bine de o oră toate gândurile posomorâte și tristețile, aduncând mii de zâmbete în sala festivă a penitenciarului. 

Printre oaspeții evenimentului s-au numărat reprezentanţii Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Asociației Obștești „Armata Salvării”, Angajații Penitenciarului nr.15-Cricova, iar în calitate de spectatori au fost prezenți și deținutele din custodia instituției de detenție.

img_8662

La finalul concersului umorisic, femeile care au participat la crearea festivității au primit cadouri și mențiuni.

Evenimentul a avut drept scop promovarea valorilor umane, deschiderea către valorile-culturale, cultivarea sentimentului de dragoste faţă de artă şi umor, dar şi formarea unui comportament pozitiv în rândul persoanelor private de libertate.

img_8709

Menționăm că, pe parcursul anului ştafeta Festivalului Naţional Interpenitenciar „Evantai cultural” va fi transmisă consecvent dintr-o instituţie de detenție în alta, drept simbol al perpetuării valorilor cultural-artistice.

Mihaela Rotari

Share