O expoziție de postere a persoanelor notorii cu dizabilități din Republica Moldova – element al unei campanii naționale

O expoziție de postere a persoanelor notorii cu dizabilități din Republica Moldova – element al unei campanii naționale

„Eu vreau și pot” este mesajul Campaniei naționale de angajare a tinerilor cu dizabilități și a posterilor privind promovarea persoanelor notorii cu dizabilități din Republica Moldova, expuse în cadrul unei expoziții la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Evenimentul este organizat în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor cu dizabilități, de Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineri și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, informează Oficial.md.

Protagoniștii acestor postere transmit mesaje incluzive, sunt modele de viață demne de urmat pentru mulți dintre noi și reprezintă dovada că persoanele cu dizabilități se pot afirma în diferite roluri sociale și profesionale. Ei încurajează societatea să recunoască valoarea și talentul lor pe care îl aduc la locul de muncă. Fiecare persoană decide pentru sine care sunt limitele sale și, în funcție de ele, poate să îndeplinească o varietate mare de meserii.

Succesul unei persoane este influențat atît de calitățile personale, dar și de relațiile dezvoltate cu oamenii din jur. Astfel, activitatea este inedită și prin faptul că valorifică contribuția și rolul fiecărui individ, fie că suntem părinte, rudă, profesor, angajator sau simplu trecător pe stradă.

img_0698

În cadrul evenimentului de inaugurare a expoziției, secretarul de stat, Viorica Dumbrăveanu a menționat că prin intermediul acestor postere sperăm să reușim să spargem stereotipurile și să sensibilizăm societatea privind abilitățile persoanelor cu dizabilități și incluziunea lor socială.

Posterele vor fi plasate online pentru a distribui mesajul incluziv precum că fiecare dintre noi are puterea și capacitatea de a inspira și ajuta pe alții să atingă succesul. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie 2018, în holul de la etajul 1 a fostului sediu al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei (str. V. Alecsandri, 1), iar pe parcursul anului 2018 va fi găzduită și de alte instituții relevante.

Mihaela Rotari

Share