Ziua internațională a voluntarilor

Ziua internațională a voluntarilor

La data de 5 decembrie a fiecărui an este celebrată Ziua internațională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD). Această zi este văzută ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca lor în cadrul comunităților, organizațiilor neguvernamentale, agențiilor ONU, autorităților guvernamentale sau în cadrul sectorului privat, scrie agerpres.ro.

Programul Națiunilor Unite pentru Voluntariat (UNV) pe lângă faptul că reușește să mobilizeze mii de voluntari în fiecare în an, în întreaga lume, acesta contribuie la menținerea păcii și a procesului de dezvoltare susținând recunoașterea voluntarilor și a integrării voluntariatului în programele de dezvoltare.

În 2017, tema Zilei internaționale a voluntarilor este ”Volunteers Act First. Here. Everywhere.”, o recunoaștere a solidarității pozitive a voluntarilor din întreaga lume care sar în ajutor oamenilor în momentele cele mai grele, salvând vieți de multe ori și susținându-i pe aceia care reușesc să-și continue viața

Mihaela Rotari

Share