PAS Youth cere un program școlar flexibil și relevant

PAS Youth cere un program școlar flexibil și relevant

Organizația de Tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Youth a depus, astăzi, la ministerul Educației, Culturii și Cercetării, 2 mii de semnături pentru un program școlar flexibil și relevant, transmite Oficial.

Liderul PAS Youth, Dan Perciun, a menționat că semnăturile sunt colectate în cadrul campaniei demarate în noiembrie – „Flexit”.

„Campania a durat o lună și jumătate și am avut drept scop să informăm elevii și să-i întrebăm dacă sunt de acord pentru flexibilizarea programului școlar. Noi credem că programul de studii pentru liceeni este prea încărcat. În practica internațională, elevii au dreptul să-și aleagă disciplinele și ele nu sunt 13 la număr. Asemenea experiment s-a făcut în anii 2013-2015, la liceul Academiei de Științe și experimentul s-a soldat cu succes. Suntem aici pentru a readuce acest subiect și solicităm Ministerului să adopte acel plan cadru și să se instituie un mecanism clar pentru ca orice școală care dorește să treacă la acel program de studii”, a spus Dan Perciun.

Semnăturile au fost colectate din Chișinău, Cahul, Drăsliceni și alte localități. Campania s-a desfășurat în perioada 16 noiembrie – 22 decembrie curent.

Mihaela Rotari

Share