Tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat

Tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– trei cetățeni străini au încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat;
– o persoană în conflict cu legea a fost reținută, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Trei cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 39 606 traversări, dintre care un număr de 21 755 treceri pe sensul de ieșire din R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 10 659 traversări. Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 6 355 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 177 traversări persoane,
PTF Otaci – 5 267 traversări persoane,
PTF Sculeni – 4 994 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 3 546 traversări persoane,
PTF Criva – 2 553 traversări persoane,
PTF Cahul – 2 028 traversări persoane.

Rămâne cu activitatea sistată punctul de trecere de tip debarcader ”Soroca-Țekinovka”. Cauza nefuncționării acestuia este formarea podurilor de gheață peste râul Nistru.

Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. Înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport. Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Mihaela Rotari
Share