Președintele Dodon: 2 februarie 1365 figurează ca una de referință în constituirea statalității moldovenești

Președintele Dodon: 2 februarie 1365 figurează ca una de referință în constituirea statalității moldovenești

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că  data de 2 februarie 1365 figurează ca una de referință în constituirea statalității moldovenești, informează Oficial. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că, această dată simbolizează eliberarea Moldovei de sub dominația străină și se identifică cu recunoașterea suveranității și independenței Țării Moldovei, cu momentul afirmării demnității național-statale a poporului Moldovei.

„Așa cum am declarat acum un an, această dată este momentul oportun pentru a recunoaște meritele unor personalități marcante care contribuie la dezvoltarea și consolidarea statalității Republicii Moldova și la sporirea prestigiului acesteia pe plan internațional”, a precizat el.

Astfel, Președintele Dodon, pentru merite deosebite în сonsolidarea statalităţii Republicii Moldova, contribuție substanțială la formarea societății civile și activitate prodigioasă pe tărâm social, a conferit mai multe distincții.

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” – Victor PUȘCAȘ – ex-Președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova.

„Ordinul Republicii” – Vasili CHIRTOCA – consilier în Consiliul Municipal Chișinău;

„Ordinul de Onoare”: protoiereului Sergiu CURNIC – paroh al Bisericii vechi de lemn„Adormirea Maicii Domnului”, municipiul Chișinău și Valeriu OSTALEP – director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate;

Ordinul „Gloria Muncii”: Vlad BATRÎNCEA – vicepreședinte al Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, și mass-media a Parlamentului; Elena PAHOMOVA – jurnalist; Nicolae PASCARU -președinte al Mișcării Naționale „Voievod”.

Medalia „Meritul Civic” – Dumitru ROIBU – președinte al Asociației Obștești „Urmașii lui Ștefan”.

Doina Secrieru

Share