Cooperare instituțională între Curtea de Conturi și Oficiul Național de Audit al Suediei

Cooperare instituțională între Curtea de Conturi și Oficiul Național de Audit al Suediei

În contextul vizitei expertului ONAS Jan-Åke Nilsson la Curtea de Conturi au avut loc mai multe întrevederi cu Plenul CCRM și șefii direcțiilor din cadrul Direcției generale planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională, în perioada 20-21 februarie curent.

Părțile intenționează să stabilească o cooperare instituțională și să pună în aplicare un proiect de consolidare a capacității instituționale între cele două ISA.

Plenul CCRM a fost reprezentat de Tamara Andrușca, vicepreședintele CCRM și membrii CCRM: Violeta Andrieș, Andrei Munteanu și Petru Rotaru. Lider de proiect din cadrul CCRM a fost desemnat Andrei Munteanu, membru CCRM. Membrii Plenului CCRM au pus în discuții proiectul de cooperare CCRM-ONAS și domeniile posibile de colaborare, menite să consolideze capacitățile instituționale ale instituției supreme de audit.

Jan-Åke Nilsson, liderul de Proiect CCRM-ONAS a relatat despre direcțiile de cooperare, precum management & leadership, comunicarea, gestiunea resurselor umane, controlul calității și asigurarea calității, certificarea auditorilor. Totodată, dlui a dat asigurări că va accepta și alte sugestii, propuneri și necesități din partea CCRM, care ulterior vor fi discutate/coordonate și acceptate de comun acord.

La întrevederea cu șefii direcțiilor din cadrul Direcției generale planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională, expertul suedez a vorbit despre domeniile de activitate cu implicarea nemijlocită a auditorilor din cadrul Direcției generale, inclusiv aspecte ce țin de asigurarea controlului calității, evaluarea calității și certificarea auditorilor.

În finalul discuțiilor, s-a convenit elaborarea unui draft al Proiectului cu includerea tuturor sugestiilor discutate și coordonarea activităților ulterioare.

Menționăm că, vizita expertului suedez are loc în contextul semnării Scrisorii de intenție privind cooperarea Curții de Conturi și Oficiului Național de Audit al Suediei.

Mihaela Rotari

Share