Asociația Investitorilor din România – lansată în Republica Moldova

Asociația Investitorilor din România – lansată în Republica Moldova

La Chișinău, astăzi, a fost lansată Asociația Investitorilor din România, transmite Oficial.

Asociația a fost creată la 24 ianuarie 2018 de către un grup de inițiativă, format din 14 companii din România, care își desfășoară activitatea în R. Moldova. Scopul Asociației este de a contribui la dezvoltarea afacerilor proprii și atragerea noilor investitori din Moldova în România, să dezvolte platforme de dialog.

Ambasadorul României în R. Moldova și Președintele Asociației, Daniel Ioniță, a menționat că crearea acestei Asociații este promisiunea făcută de a promova mediul de afaceri.

„Scopul acestei Asociații este de a susține reciproc și de a promova interesele și de a îmbunătăți climatul investițional. Sunt convins că împreună cu alte Asociații veți reuși să creați un model de bune practici și să contribuiți la susținerea implementării Acordului de Asociere cu UE”, a spus Daniel Ioniță.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a menționat că România are interes clar de consolidare a investițiilor în Moldova.

„R. Moldova rămâne o prioritate de prim rang a Guvernului României și va susține raporturile în baza procesului amplu de reforme. Beneficiile investițiilor vor fi resimțite direct și în termen scurt de cetățeni. Avem interes clar de consolidare a investițiilor în Moldova și să punem bazele unui parteneriat pe acest fapt. Îmi exprim speranța ca prezența României reprezintă un început și transmit încrederea altor investitori din România și din UE față de mediul de afaceri ale R. Moldova”, a spus Viorica Dăncilă.

La rândul său, Pavel Filip, a spus că România rămâne principalul partener comercial al Moldovei.  „Am constatat că anul trecut am avut o creștere a schimburilor comerciale. Vom depune efort pe platformele lansate dintre relațiile noastre să încercăm să înlăturăm toate constrângerile cu care se confruntă oamenii de afaceri. Lansarea acestei Asociații este o responsabilitate pentru dezvoltarea inițiativelor menite și este un instrument pentru Guvernul de la Chișinău cu care va putea înțelege pe viitor care probleme sunt atenționate de mediul de afaceri și să venim să le soluționăm”, a spus Premierul.

Doina Secrieru

Share