42 de automobile au fost oferite de UE pentru îmbunătățirea serviciilor poliției

42 de automobile au fost oferite de UE pentru îmbunătățirea serviciilor poliției

Astăzi a avut loc transmiterea oficială a 42 de automobile de model Dacia Logan achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dorin Purice și șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari.

 Cu ajutorul mijloacelor de transport, va fi asigurată  o mai bună mobilitate a angajaților din subdiviziunile de urmărire penală, garantând realizarea acțiunilor procesuale în termen și efectuarea calitativă și eficientă a acțiunilor de urmărire penală. Astfel, unitățile de transport achiziționate, vin să le substituie pe cele actuale, în număr de 16, care sunt deja învechite și cu un termen de exploatare, depășit.

Valoarea totală a achiziției constituie 8,3 milioane lei.

 Reiterăm, până în prezent, cu suportul UE, au fost achiziționate unități de transport pentru transportarea persoanelor deținute, pentru Serviciile investigare infracțiuni, pentru ofițerii de sector, autolaboratoare criminalistice mobile pentru cercetarea locului infracțiunii, tehnică de calcul și mijloace periferice pentru serviciile de investigații, echipament special pentru realizarea misiunii Poliției, etc.

Mihaela Rotari

Share