Organizatorii manifestației din 25 martie: „Noi nu avem nevoie de clădiri, ci – de mințile oamenilor”

Organizatorii manifestației din 25 martie: „Noi nu avem nevoie de clădiri, ci – de mințile oamenilor”

Alianța pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit ultimele detalii cu privire la Marea Adunare Centenară de pe 25 martie, informează Oficial.

Președintele Blocului Unității Naționale (BUN), Ion Leașcenco, a invitat cetățenii „care simt românește” să vină la manifestație.

„Este ultima conferință de presă în ajunul Marii Adunări Centenare, așteptăm să vină toată lumea frumoasă, care simte românește, care vrea un viitor mai bun și care vrea să se regăsească într-o țară întreagă. Va fi foarte frumos, am pornit o caravană a steagurilor tricolore. Piața, cu siguranță, va fi plină. Avem pregătite 100 de mii de accesorii centenare, toți cei care vor veni în piață vor avea câte unul. Îndemnăm toată lumea să vină cu steaguri tricolore”, a menționat el.

Președintele Asociației Onoare Demnitate și Patrie (ODIP), Vlad Bilețchi, a vorbit despre unele insinuări cu privire la manifestația din 25 martie. „Am încercat să evităm acest subiect, știm că ați auzit că se va repeta scenariul din 7 aprilie, toate sunt niște tâmpenii si falsuri, nu se va întâmpla nimic, nu suntem un grup agresiv. Noi nu avem nevoie de clădiri, ci – de mințile oamenilor. Vrem să arătăm întregii lumi că suntem o mișcare pașnică. Stați fără nici o grijă, veniți cu copiii, cu familia, fiindcă nimic ieșit din comun nu se va întâmpla. Dis-de-dimineață va fi poliția, vor fi veteranii de război. Sunt încercări zadarnice ca să vină cât mai puțină lume la această manifestație”, a declarat el.

Prin urmare, Bilețchi s-a referit și la refuzul Parlamentului RM de a organiza o ședință comună cu Parlamentul României. „Refuzul Parlamentului RM de a participa la o ședință comună este foarte suspect, după atâta susținere din partea României”, a precizat liderul ODIP.

Liderul mișcării unioniste „Acțiunii 2012”, George Simion, a vorbit despre competiția sportivă „Cupa Unirii”. „Vom organiza mâine Cupa Unirii, e vorba de o competiție de sport, jumătate dintre echipe sunt din RM și jumătate – din România. Competiția începe la ora 10.00 și se desfășoară în termenii sportivi și de camaraderie. Nu se anunță nici o contramanifestație. Noi, organizatorii, suntem asociații civice și nu facem partizanat politic”, a conchis el.

Mihaela Conovali   

Share