PSRM în CMC: „Dorin a plecat, iar practica a rămas”

PSRM în CMC: „Dorin a plecat, iar practica a rămas”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) va sesiza Cancelaria de Stat, dar și va iniția procedura de atacare în instanța de judecată a numirilor în funcții efectuate de către primarul interimar al mun. Chișinău, Silvia Radu.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, candidat la funcția de primar general al Chișinăului, susține că în Primărie se fac numiri ilegale.

„Ceea ce nu se vede la Primărie, la momentul de față, sunt numirile ilegale în funcție a mai multor funcționari. Dorin a plecat, iar practica a rămas. Persoana pe care noi o considerăm ca nelegitimă în calitate de Primar numește funcționari, ocolind legea. Noi vom sesiza astăzi Cancelaria de Stat și, totodată, vom interveni și în instanțele de judecată cu numirile în funcții. Chiar astăzi au avut loc unele numiri. O persoană nelegitimă nu poate numi în funcție alte persoane. Mai mult decât atât, chiar dacă ne-am deplasa în altă proiecție și, aici mă refer la cadrul juridic, să presupunem că ar avea dreptul, atunci și numirile sunt cu grave încălcări ale legislației în vigoare. Noi, PSRM, tot timpul am spus că în funcții de răspundere trebuie să fie persoane alese în bază de concurs, așa prevede legislația și așa e corect. Or acest lucru se ascunde, anume tentativa de a numi, practic, pe toate filierele, persoane care ar exercita ceea ce se solicită. Toate aceste practici trebuie oprite. Eu înțeleg că cineva vrea „смотрящие”, dar nu va merge”, a adăugat Ceban.

Mihaela Rotari

Share