CEC a constituit Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău

CEC a constituit Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit, în ședința de astăzi, Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1.

Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 va fi format din 9 membri. Este vorba despre Ina Babin, jurist; Andrei Cârnaț, politolog, Viorica Cobzarenco, jurist; Petru Harmaniuc, jurist; Vitalei Miron, jurist; Carolina Panico, jurist; Svetlana Tizus, jurist, Irina Vizir, jurist, și Vadim Zubac, jurist.

Astfel, potrivit hotărârii, secretarul CMC va convoca prima ședință a Consiliului electoral de circumscripție.

„La alegerea președintelui, vicepreședintelui și a secretarului Consiliului se recomandă desemnarea persoanelor cu respectarea echilibrului de gen. Consiliul Electoral va constitui până la 14 aprilie 2018 secțiile de votare și până la 24 aprilie 2018, birourile electorale ale acestora, conform programului calendaristic. Consiliul Electoral va propune până la 6 aprilie 2018, spre degrevare de atribuțiile de muncă permanentă sau convocarea a 8 persoane din componența sa, precum și spre aprobare staff-ul de personal al aparatului acestuia. La propunerea birourilor electorale ale secțiilor de votare, Consiliul Electoral va adopta până la data de 1 mai 2018, hotărârea privind degrevarea de la locul de muncă permanent sau convocarea a câte o persoană din componența acestora”, se mai spune în hotărâre.

Mihaela Rotari

Share