Lucrările elevilor Colegiului de Arte Plastice ”A. Plămădeală”, expuse la Parlament

Lucrările elevilor Colegiului de Arte Plastice ”A. Plămădeală”, expuse la Parlament

Parlamentul găzduiește, în perioada 2 – 10 aprilie curent, expoziția lucrărilor de curs ale elevilor Colegiului de Arte plastice ”Alexandru Plămădeală” din capitală.

Tinerii au fost invitați de președintele Parlamentului Andrian Candu la întâlnirea cu membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic, avută la începutul acestui an.

Pentru prima dată, în incinta forului legislativ sunt expuse șase sculpturi. De asemenea, sunt vernisate lucrări de pictură, grafică, tapiserie artistică și ceramică artistică ale elevilor din anii II, III și IV. Exponatele se află pe holul etajului 2, la intrarea în șala de ședințe plenare.

Amintim că în luna februarie curent, membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic au vizitat Parlamentul și au discutat despre realizările și provocările din sistemul educațional cu speakerul Andrian Candu. Atunci, președintele Legislativului a invitat tinerii din colegiile de artă să-și expună lucrările în incinta Parlamentului, invitație acceptată de elevi.

Consiliul Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic este o structură reprezentativă și consultativă a elevilor din școlile profesionale și colegii pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pe platforma căreia sunt discutate realizările și provocările cu care se confruntă tinerii în sistemul educațional. Consiliul este format, pentru anul de studii 2017 – 2018, din 36 de tineri, reprezentanți ai școlilor profesionale, colegiilor și școlilor de excelență.
40467433754_038614546f_z

40467433894_a2448ef22d_z

41180287811_b9eb873e0b_z

Mihaela Rotari

Share