Un fost angajat al INP, reținut pentru organizarea eliberării unui permis de conducere

Un fost angajat al INP, reținut pentru organizarea eliberării unui permis de conducere

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu angajații Centrului Național Anticorupție și Procuraturii anticorupție, au reținut un fost angajat al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI, pentru trafic de influență.

Potrivit informațiilor preliminare, acesta a pretins, acceptat și primit mijloace bănești în sumă de 1 400 de euro, de la două persoane, susținând că are influență asupra unor persoane publice ce activează în subdiviziunile structurale ale Direcției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto a ÎS „CRIS Registru”, pentru susținerea examenelor și primirea permisului de conducere fără impedimente.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate actele de identitate ale personalor care au denunțat  cazul de corupție.

Ulterior, fiind audiat de către oamenii legii, acesta a recunoscut integral vina și a decis să coopereze cu organul de urmărire penală.

Pe  acest caz a fost pornită o cauză penală, în temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova – traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Menționăm că pe întreg  parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum  și de prezumția de nevinovăție.

Mihaela Rotari

Share