Ziua Internațională a Pacificatorilor ONU, marcată în R. Moldova

Ziua Internațională a Pacificatorilor ONU, marcată în R. Moldova

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Pacificatorilor Organizației Națiunilor Unite (ONU), informează Oficial.

Coordonatoarea rezidentă a ONU și reprezentantă permanentă a PNUD în RM, Dafina Gercheva, a menționat despre importanța celebrării acestei date.

„Ziua Internațională a Pacificatorilor ONU este o zi foarte specială pentru ONU și pentru comunitatea internațională, iar eu sunt foarte încântată să o sărbătoresc împreună cu dumneavoastră. Ziua aceasta este extrem de specială în acest an, deoarece marcăm cea de-a 70-a aniversare a autorizării de către Consiliul de Securitate a ONU a primei operațiuni de menținere a păcii a ONU, care se numește Organizația de supraveghere a armistițiului ONU din Orientul Mijlociu”, a subliniat oficialul.

Prin urmare, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a vorbit despre unele reforme inițiate pentru modernizarea Armatei Naționale. „Ministerul Apărării a demarat, în acest an, o reformă profundă, inițiind proiecte care au ca finalitate o modernizare a Armatei Naționale. O modernizare care presupune să avem o armată mult mai pregătită. Unul din aceste proiecte are ca obiectiv sporirea participării în misiunile internaționale. Totodată, ne dorim să creștem numărul femeilor militare în astfel de misiuni. Prestația militarilor in misiunile de pacificare la nivel internațional a fost mereu apreciată. Republica Moldova a câștigat respectul comunităților mondiale. Cu ocazia zilei internaționale, vreau să felicit toți militarii care au participat în misiunile de menținere a păcii”, a menționat ministrul.

Totodată, în cadrul ceremoniei de aniversare au fost conferite diplome din partea Guvernului Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Share