Chiril Gaburici a participat la Summitul de Pace de la Istanbul

Chiril Gaburici a participat la Summitul de Pace de la Istanbul

Prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a participat la Summitul de Pace, care are loc la Istanbul, Turcia, în perioada 23-25 aprilie. Şedinţa la nivel înalt, în cadrul Summitului, a fost prezidată de Prim-ministrul Republicii Turcia, Ahmet Davutoğlu. La şedinţă au participat șefi de state și guverne din toată lumea, dar și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

În cadrul evenimentului, Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut întrevederi ad-hoc cu mai mulți oficiali. Șeful Executivului de la Chișinău a făcut un schimb de opinii cu omologul său turc, Ahmet Davutoğlu, și cu cel din Noua Zeelandă, John Kay. Premierul moldovean a mai discutat cu ministrul georgian al Apărării, Mindia Janelidze, cu directoarea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Helen Clark, și oficiali ai instituțiilor europene.

După şedința la nivel înalt a Summitului de Pace, Premierul Chiril Gaburici a discutat cu omologul său român, Victor Ponta, despre sprijinul acordat din partea Guvernului de la București în promovarea și implementarea reformelor din agenda europeană a Republicii Moldova.

Summitul de Pace de la Istanbul este organizat în contextul comemorării a o sută de ani de la Războiul Terestru şi Marin din Canakkale. La 24-25 aprilie, pe peninsula Gelibolu din Canakkale, vor fi organizate două ceremonii de comemorare a victimelor Războiului Terestru şi Marin din Canakkale, care a avut loc la 24 aprilie 1915.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Roşca

Share