Un deputat s-a adresat la CNA și PG. E vizată Găgăuzia!

Un deputat s-a adresat la CNA și PG. E vizată Găgăuzia!

Deputatul democrat Corneliu Dudnic face o adresare către Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție (CNA) să inițieze o investigație cu privire la administrarea resurselor publice din Găgăuzia și să anunțe rezultatul acestor investigații, transmite Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul a făcut referire la raportul Curții de Conturi a RM cu privire la situația financiară din regiune, care este unul negativ.

Corneliu Dudnic menționează că, din 2015 până în prezent, au fost înaintați în funcții de conducere ale structurilor importante din regiunea 33 de șefi de întreprinderi.

„Bugetul întreg al autonomiei este de 770 mln. lei. Toate raporturile Comitetului Executiv al Găgăuziei nu arată situația reală finanțelor. Potrivit CCRM, doar 523 mln. au fost înregistrate în raport. În domeniul educație nu s-au gestionat 27,6 mln. lei, din 402 mln. lei pentru 2017. În domeniul social – 7,6 mln. lei din 49 mln. lei în 2017. Irina Vlah în 2017 a solicitat 123 mln. de lei pentru întreținerea aparatului central. Din tot bugetul planificat pentru 2017, vedem că 1/7 parte din el a rămas în profit. Consider că acești bani intenționat au fost solicitați pentru a-i folosi în alte scopuri. Mai multe detalii în gestionarea finanțelor publice au fost prezentate în raportul auditului Comitetului Executiv al Găgăuziei. În acest raport se spune că în unele cazuri nu sunt prezentate documentele de rigoare, precum și rapoartele gestionării banilor”, a spus Cornel Dudnic.

În acest context, deputatul consideră că PG și CNA trebuie să întreprindă măsurile necesare pentru a clarifica situația cu finanțarea publică în regiune.

Cristina Pendea

Share