Ministrul Chirinciuc spune cum a ajuns în politică

Ministrul Chirinciuc spune cum a ajuns în politică

Ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, membru al Partidului Liberal, susține că i-ar fi fost mai ușor dacă nu intra în politică, dar a făcut-o din obligație pentru neam și țară.

„Dar convingerea mea este că, dacă toți oamenii buni se vor feri să facă politică, atunci cine ne va conduce? Schimbarea clasei politice este posibilă, dar pentru aceasta este nevoie și de implicarea tuturor celor care vor această schimbare. Din aceste considerente, decizia de a deveni o persoană publică a fost mai mult o obligație față de neam, țară și familie”, spune demnitarul în interviul pentru revista „Altitudine”.

În opinia sa, Republica Moldova se află la o răscruce și de fiecare dintre noi depinde soarta acestei palme de pământ.

„Nu sunt genul de om care, dacă se confruntă cu dificultăți, cedează. Am încrederea că voi reuși să schimb lucrurile, dacă voi avea susținere politică, ceea ce se și întâmplă. Lucrurile se schimbă, încet dar sigur, reușim să trecem de la vorbe la fapte, implementând proiecte concrete și demonstrând eficiență și progrese, acolo unde ceilalți au dat mâinile în jos”, a spus el.

În același interviu, demnitarul a spus că, de-a lungul vieții, a creat și administrat mai multe afaceri care astăzi sunt de succes.

„După cum bine știți, în Guvern se administrează și se conduce. Din aceste considerente, pot să zic, cu încredere, că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor va fi administrat cu dibăcie și pasiune! În același timp, țin să menționez, că și în Legislativ am avut o experiență memorabilă. În cele 8 luni de activitate parlamentară am venit cu numeroase amendamente la diferite proiecte de legi, am ținut discursuri de la tribuna parlamentară și am elaborat un raport de opinie separată pentru jaful de miliarde din sistemul bancar autohton”, a spus el.

Mihaela Rotari

Share