Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu oficialul SUA, Bridget A. Brink. Ce au discutat

Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu oficialul SUA, Bridget A. Brink. Ce au discutat

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere în dimineaţa zilei de astăzi, cu Bridget A. Brink, asistent adjunct al Secretarului de stat al SUA, informează serviciul de presă al PLDM.

Dialogul a vizat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, identificarea soluţiilor pentru depăşirea crizei politice şi învestirea unui nou guvern, continuarea procesului de implementare a agendei interne de reforme, asigurarea parcursului pro-european al ţării, precum şi aspecte de securitate regională.

Oficialul american a reiterat sprijinul SUA pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova şi a subliniat, în context, importanţa continuării reformelor, în special în domeniul justiţiei, asigurarea supremaţiei legii, combaterea corupţiei şi consolidarea sistemului financiar-bancar.

Bridget Brink a mai afirmat că SUA vor susţine Republica Moldova în efortul de a restabili relaţiile cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu Fondul Monetar Internaţional.

Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine pentru asistenţa valoroasă oferită de SUA, dar şi pentru menţinerea Republicii Moldova pe agenda priorităţilor externe ale SUA.

La întrevedere au participat ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, precum şi deputaţi liberal-democraţi.

Mihaela Rotari

Share