Telefonul în Penitenciarul 13 nu funcționează. Iată la ce ar putea să renunțe Vlad Filat!

Telefonul în Penitenciarul 13 nu funcționează. Iată la ce ar putea să renunțe Vlad Filat!

Telefonul din Penitenciarul nr. 13 nu funcționează de aproape două săptămâni și este în reparație. Vlad Filat ar putea renunța la dreptul de a vorbi la telefon pentru ca să aibă acest drept celelalte persoane. Despre aceasta se spune în mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a politicianului.

Vezi mesajul publicat de administratorul paginii:

De aproape doua saptamani persoanele detinute in penitenciarul nr 13 nu pot lua legatura telefonica cu avocatii si rudele.

Motivul invocat de administratia penitenciarului este faptul ca telefonul public al institutiei s-a defectat.

Pentru ca reparatia telefonului dureaza aproape doua saptamani si, se pare ca niciun specialist nu reuseste sa-l repare, Vlad Filat considera ca acest motiv este unul superficial si inventat si vine dupa cele cateva mesaje postate pe pagina sa de facebook iar scopul este unul singur: de a-l izola total.

In conditiile in care aceasta „masura de precautie” luata de administratia penitenciarului il afecteaza nu doar pe Vlad Filat, dar si pe cele peste o mie de persoane detinute, Vlad Filat face un apel public si solicita DIP sa nu incalce dreptul persoanelor aflate in detentie doar pentru a-si „legaliza” actiunile ilegale.

In cazul in care administratia penitenciarului ii va cere sa renunte la convorbiriile telefonice, Vlad Filat este gata sa accepte acest lucru, doar ca drepturile celorlalte persoane sa nu fie afectate„.

Doina Secrieru

Share