Noul director al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova

Noul director al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova

În temeiul art.6 a Legii Aviației Civile, Guvernul a aprobat în ședința din 22 iunie 2016 o hotărâre (nr. 1237) prin care, Radu Bezniuc a fost numit în calitate de director al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al AAC, Bezniuc are o vastă activitate profesională în domeniul aviației civile, aducându-și aportul la semnarea acordului de aderare a Republicii Moldova la Spaţiul Aerian Comun al UE și atragerea companiilor low-cost în țara noastră.

Până în prezent a ocupat funcția de Director Adjunct al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova.

A fost responsabil pentru aspectele ce țin de transpunerea în cadrul normativ al Republicii Moldova a normelor și standardelor UE și internaționale în domeniul aviației civile.

A reușit să asigure pentru Republica Moldova statutul de membru al Comitetului de management al Agenției Eurpene a Siguranței Zborurilor.

Bezniuc a participat direct la procesul de negociere a Acordului privind Spațiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Este un promotor al procesului de liberalizare a serviciilor de transport aerian și a asigurat promovarea atractivității pieței de transport aerian a Republicii Moldova pentru operatorii straini, inclusiv low-cost.

A participat la elaborarea Strategiei de dezvoltare a Transportului din Republica Moldova (proiect dezvoltat cu susținerea Băncii Mondiale).
Este co-autor a numeroase studii în domeniul aviației civile, printre care studiul privind eliminarea barierelor de acces pe piața serviciilor de transport aerian dintre statele-membre ale Conferinței Europene pentru Aviația Civila (44 state), elaborat la cererea Comisiei Europene.

Mihaela Rotari

Share